Vakantie Albanië

Op vakantie naar Albanië? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Albanië voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Albanië met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Albanië. Boek vliegvakanties naar Albanië van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Albanië

Het qua cultuur unieke Albanië is een nog relatief weinig bezocht, mooi, goedkoop en gastvrij Balkanland met prima stranden, dat gezegend is met tal van cultuurschatten.

Albanië volgens bezoekers

Albanië is een republiek in het westen van het Balkanschiereiland. Het grenst onder meer aan de Ionische en de Adriatische Zee. 'Je bevindt je in Europa, maar hebt het idee dat je ergens in het Midden-Oosten zit en toch ook weer niet', aldus een reiziger. De 'cultuur is uniek voor Europa', de 'mooie natuur is vooral in het noorden te vinden' en de 'interessante cultuurhistorie in het zuiden'. In 'combinatie met het lekkere eten en de supervriendelijke mensen vormt dit een geweldig vakantieland'. 'Doordat het lang van de buitenwereld was afgesloten merk je met name in het binnenland de authenticiteit van de cultuur nog zeer sterk'. Durrës is 'een weinig aansprekende havenstad, maar aantrekkelijk vanwege de mooie stranden bij de hotelzone, waar je geweldig lekker en bijzonder goedkoop kunt eten'. Een 'perfecte plek voor hen die van lange strandwandelingen houden en willen uitwaaien, terwijl ook zwemmen mogelijk is'. Het Nationale Archeologische Park van Butrint is 'prachtig met interessante opgravingen van een oude Romeinse stad waarvan nog veel over is'; 'mooie oude huizen, kerken, mozaïek vloeren, een kasteel en unieke doorkijkjes', 'zeker voor fotografen een must'. 'Ook fotogeniek' is het 'prachtige stadje Gjirokastra, waar een heel prettige sfeer heerst'. 'Niets loopt hier recht, alles kronkelt berg op, berg af'; 'het staat terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco'. Het 'leuke, authentieke Berat' vormt een combinatie van een 'sfeervol nieuw deel en een zeer bezienswaardig oud centrum'. Het is een 'museumstad, die ook wel de stad van 1000 vensters wordt genoemd, vanwege het groot aantal ramen dat uitkijkt over de vallei'.

Mogelijkheden in Albanië

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Albanië

Dinsdag

  • Max: 21
  • Min: 10
  • Neerslag: 10.1mm

Woensdag

  • Max: 15
  • Min: 11
  • Neerslag: 31.3mm

Donderdag

  • Max: 12
  • Min: 7
  • Neerslag: 15.5mm

Bekijk de Albanië weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Albanië

Ligging van Albanië

Vliegtijd:
circa 4 uur

Meer Albanië