Vakantie Bodrum

Op vakantie naar Bodrum? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Bodrum voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Bodrum met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Bodrum. Boek vliegvakanties naar Bodrum van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Bodrum aanbiedingen

Bodrum

Bodrum is volgens de bezoekers een gezellig, historisch, gedeeltelijk authentiek stadje waar veel te zien is, maar dat niet beschikt over strandfaciliteiten.

Bodrum volgens bezoekers

Bodrum ligt in het westen van Turkije en wordt jaarlijks door 400.000 buitenlandse toeristen bezocht. Zij vinden het een ‘gezellig stadje’ met ‘veel leuke terrasjes’ en een ‘groot aantal winkels’. In de ‘mooie haven’ liggen ‘prachtige oude zeiljachten’ die u kunt huren. Het stadje waar ‘veel te zien’ is, is ‘goed te belopen’ en in de achterafstraatjes en –wijken is alles nog ‘Turks en authentiek’. Op donderdag vindt de groente- en fruitmarkt plaats die ‘een bezoekje zeker waard is’. De lange geschiedenis van de stad is terug te vinden in diverse bezienswaardigheden. Van het mausoleum, één van de zeven wereldwonderen, is weinig bewaard gebleven, maar in het museum vindt u reconstructies en kopieën van verloren gegane elementen. Het St. Petrus Fort telt vijf torens en zeven poorten, waarvan de English Tower met zijn wapenschilden interessant is. In het fort is een museum voor onderwaterarcheologie gevestigd, waar onder andere scheepswrakken tentoongesteld worden. Vanuit het antieke theater heeft u een mooi uitzicht over Bodrum. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in Long Street (ook wel Bar Street genoemd). Een zeer bekende club is Halikarnas, waar 5000 mensen tegelijk terecht kunnen. Zij kunnen genieten van onder meer een indrukwekkende lasershow of dansacts. Een bijzondere uitgaansgelegenheid is Marine Club Catamaran die gedeeltelijk op het water ligt. Door de glazen dansvloer krijgt men de indruk op het water te dansen. Voor strandbezoek kunt u het best naar het aangrenzende Gümbet.

Mogelijkheden in Bodrum

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Foto’s van Bodrum

Populaire accommodaties in Bodrum

Bodrum Holiday Resort 7.5
Bodrum
Bekijk
Salmakis Beach & Spa Resort 8
Bodrum
Bekijk
Prive Bodrum 8.3
Bodrum
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Bodrum

Ligging van Bodrum

Vliegtijd:
circa 3.5 uur
Transfertijd:
circa 36 minuten