Vakantie Tavira

Op vakantie naar Tavira? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Tavira voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Tavira met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Tavira. Boek vliegvakanties naar Tavira van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Tavira aanbiedingen

Tavira

Iets dichter bij de Spaanse grens (20 km) dan bij de hoofdstad Faro (30 km) treft u, de oude Moorse stad Tavira aan. Deze plaats aan de monding van de Gilão wordt wel gezien als het Venetië van de Algarve. Wat ooit een belangrijke havenstad was heeft zich ontwikkeld tot een plaats die leeft van toerisme en visvangst. De rijke historie van Tavira gaat terug tot de Bronstijd. De stad heeft een groot historisch centrum aan de ene zijde van de rivier en een indrukwekkend natuurgebied met zoutmoeras aan de andere kant daarvan. Dicht bij de Ponte Romana, die vermoedelijk uit de Romeinse tijd stamt, kunt u op een heuvel midden in de stad de resten van het kasteel van Tavira bewonderen met daaromheen de bezienswaardige kerken van Sint Jacob en van Santa Maria do Castelo, één van de mooiste renaissance exemplaren van de Algarve. Ook voor shoppers biedt de stad in het moderne deel allerhande mogelijkheden. Langs de rivier treft u een promenade aan met eet- en drinkgelegenheden en ook op uitgaansterrein hoeft u niet tekort te komen. Tavira beschikt over twee stranden, die rustiger zijn dan in de meeste badplaatsen van de Algarve. Het mooie Quatro Aguas zandstrand is bijna 300 meter lang, maar biedt geen faciliteiten. Dat is wel het geval bij het grotere en wat drukkere Ilha de Tavirastrand dat op een klein eilandje voor de kust ligt.

Op 54 km van Tavira vindt u Albufeira

Albufeira is één van de populairste vakantiebestemmingen van Portugal, waar jong en oud zich kunnen vermaken op de mooie stranden, op de strip, of in het oude centrum. Meer over Albufeira

Mogelijkheden in Albufeira

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Tavira

Dinsdag

  • Max: 25
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 23
  • Min: 16
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 20
  • Min: 13
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Tavira weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Tavira

Populaire accommodaties in Tavira

Vila Gale Albacora 8
Tavira
Bekijk
Pedras del Rei 7.2
Tavira
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Tavira

Ligging van Tavira

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 31 minuten