Vakantie Loule

Op vakantie naar Loule? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Loule voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Loule met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Loule. Boek vliegvakanties naar Loule van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Loule aanbiedingen

Loule

Loule behoort tot de oudste steden van de Algarve. Het ligt op een afstand van 16 km van de hoofdstad Faro en 12 km van de kust, waar de stranden liggen. De van oorsprong Moorse stad heeft een regionale functie en geniet zelfs landelijke bekendheid vanwege het carnaval dat in Loule met Braziliaanse flair gevierd wordt. De invloed van de Moren is nog steeds zichtbaar in bijvoorbeeld de markthal. U treft hier tal van handwerkbedrijven aan van de bevolking die gespecialiseerd is in onder meer leer, aardewerk en koper. Naast de handarbeid is tuinbouw van groot belang voor Loule. Ook daarvan kunt u de producten op de markt bewonderen en kopen. Andere bezienswaardigheden zijn de voormalige minaret die inmiddels als kerktoren dienst doet, het kasteel, dat in 1249 herbouwd is en de 13e eeuwse kerk Matriz. Loopt u daarnaast vooral de Igreja de Nossa Senhora da Conceição binnen met zijn blauw betegelde interieur dat uit de 17e eeuw stamt. Golfers kunnen bij verschillende clubs terecht.

Op 21 km van Loule vindt u Albufeira

Albufeira is één van de populairste vakantiebestemmingen van Portugal, waar jong en oud zich kunnen vermaken op de mooie stranden, op de strip, of in het oude centrum. Meer over Albufeira

Mogelijkheden in Albufeira

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Loule

Dinsdag

  • Max: 19
  • Min: 15
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 16
  • Min: 11
  • Neerslag: 0.1mm

Donderdag

  • Max: 14
  • Min: 8
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Loule weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Loule

Ligging van Loule

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 25 minuten