Vakantie Luxor

Op vakantie naar Luxor? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Luxor voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Luxor met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Luxor. Boek vliegvakanties naar Luxor van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Luxor aanbiedingen

Luxor

Luxor is een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers, met prachtige bezienswaardigheden waar u zich met gemak een week kunt vermaken.

Luxor volgens bezoekers

Luxor is een stad voor cultuurliefhebbers. De stad biedt ‘op cultureel vlak meer dan genoeg om een verblijf van een week mee te vullen’. ‘ Prachtige oude tempels, de vallei der koningen met de graven van farao’s, musea; Luxor is een waar openluchtmuseum.’ De stad ligt aan de Nijl en de bekende Nijlcruises vertrekken vanuit hier. Bezoekers verschillen in mening over de bevolking. Sommigen vinden de ‘sfeer en de bevolking super’ en ‘vriendelijk’, anderen ‘zeer opdringerig en vervelend’. Net als in andere Egyptische steden wordt u op straat aangesproken door verkopers, die ‘niet makkelijk ‘neen’ accepteren’. Ook taxichauffeurs en koetsiers schieten u regelmatig aan. Spreekt u altijd van tevoren een prijs af wanneer u een taxi of koets neemt. Wanneer u zelf een fiets huurt heeft u hier minder last van. In de stad zijn diverse restaurants te vinden en het prijsniveau is laag. Winkelen kunt u in de Souk, waar u ‘wel moet onderhandelen over de prijs’. Men raadt aan om vooral ook ‘het achterste gedeelte van de Souk te bezoeken’. Hier komen minder toeristen en bevindt u zich tussen de lokale bevolking.

Mogelijkheden in Luxor

Activiteiten

Strand
Uitgaan
⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Nee
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Luxor

Zondag

  • Max: 43
  • Min: 27
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 43
  • Min: 26
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 43
  • Min: 29
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Luxor weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Luxor

Populaire accommodaties in Luxor

Iberotel Luxor 8
Luxor
Bekijk
Hilton Luxor Resort 9.9
Luxor
Bekijk
Steigenberger Nile Palace Luxor 8.9
Luxor
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Luxor

Ligging van Luxor

Vliegtijd:
circa 6 uur
Transfertijd:
circa 16 minuten

Meer Steden Egypte