Vakantie Caïro

Op vakantie naar Caïro? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Caïro voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Caïro met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Caïro. Boek vliegvakanties naar Caïro van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Caïro aanbiedingen

Caïro

Samengevat is Caïro wellicht niet de mooiste stad die u ooit zult bezoeken, maar wel een stad met zeer veel cultuur en vele verschillende indrukken.

Caïro volgens bezoekers

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is een ‘drukke, chaotische miljoenenstad’. Sommige bezoekers merken op ‘nog nooit zoveel auto’s en mensen te hebben gezien’. Voor de meeste toeristen staat voorop dat de stad ‘veel te bieden heeft op het vlak van cultuur’. Men is enthousiast over de piramides, die ‘natuurlijk indrukwekkend zijn’ en het Egyptisch Museum is ‘de moeite waard’. Met name het dodenmasker van Toetanchamon is ‘verbazend mooi’. Naast deze bekende bezienswaardigheden raadt men een bezoek aan de bazaar aan, waar u ‘werkelijk alles kunt kopen tegen een zeer gunstige prijs’. Een andere tip van bezoekers is ‘de traditionele winkelstraten’ te bezoeken en u ‘onder de locals te begeven’ om het echte Egypte mee te maken. Hoewel bijna iedereen het erover eens lijkt te zijn dat Caïro veel moois te bieden heeft, merken ook velen op dat de stad ‘vele gezichten heeft’: ‘sommige delen zijn ontzettend mooi en schoon, andere delen erg arm en vies’. De ‘verschillen tussen rijk en arm zijn groot’. ‘Caïro is geen schoonheidsplaatje. De stad is vies en alle soorten gebouwen zijn er door elkaar gebouwd.’

Mogelijkheden in Caïro

Activiteiten

Strand
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Caïro

Maandag

  • Max: 30
  • Min: 18
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 33
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 33
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Caïro weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Caïro

Ligging van Caïro

Vliegtijd:
circa 6 uur
Transfertijd:
circa 33 minuten

Meer Steden Egypte