Vakantie Side

Op vakantie naar Side? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Side voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Side met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Side. Boek vliegvakanties naar Side van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Side aanbiedingen

Side

Bezoekers van Side zijn enthousiast over deze gezellige plaats, waar u midden tussen de Romeinse bouwwerken loopt en die beschikt over verschillende zandstranden.

Side volgens bezoekers

Side ligt aan zee, ongeveer 70 km ten oosten van Antalya. Het grens aan Manavgat dat ook zeker een bezoekje waard is. De bezoekers vinden Side een ‘gezellig plaatsje’, ‘waar je midden tussen allerlei Romeinse bouwwerken loopt’. Het is de enige antieke stad aan de Turkse zuidkust waar men zorgvuldig en systematisch te werk is gegaan bij het opgraven. De meeste bezienswaardigheden stammen uit de Romeinse tijd en zijn te vinden op de kaap waar de oude stad zich bevindt. U kunt onder meer een aquaduct bewonderen waarin het water vanuit de bergen werd vervoerd. Ook de oude marktplaats en de Romeinse baden zijn een bezichtiging waard. Tot de ruïnes die de stad omringen horen de tempel van Apollo en het amfitheater. Dit theater is in ere hersteld en is een van de grootste van Azië. Bovenin heeft u een indrukwekkend uitzicht over de stad, de stranden en de zee. Als u de smalle straten van het oude centrum in wilt, moet u uw auto op de hoofdstraat parkeren. Bij de haven, waar u boottripjes kunt boeken, treft u diverse restaurants en terrasjes aan van waar u de zonsondergang kunt bekijken. Tijdens een verblijf in Side kunt u verschillende stranden bezoeken. Zo kunt u een breed zandstrand vinden ten oosten van Side, dat u bereikt via een wandeling door de oude stad en dan langs de kust. Ook kunt u per taxi naar dit, niet zo drukke, strand. Het strand loopt langzaam af en is dus kindvriendelijk. Aan de westkant ligt een smaller zandstrand dat zich uitstrekt tot Antalya. Hier treft u veel grote hotels aan die veelal een stukje strand voor hun eigen gasten hebben ingericht. De zee is hier helder, ondiep en rustig. Side heeft voldoende aanbod van onder meer supermarkten voor uw dagelijkse boodschappen en beschikt ook over wat lokale winkels. Hoewel de stad geen echt nachtleven kent, kunt u tal van bars en discotheken vinden. De bars zijn onder meer in het oude centrum en bij de haven gelegen. Bar-discotheken treft u aan bij de Apollotempel en de populairste is Barracuda. Ook de nachtclub Lighthouse in het centrum wordt zeer goed bezocht.

Mogelijkheden in Side

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Nee
Golf
Nee
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Side

Zondag

  • Max: 31
  • Min: 27
  • Neerslag: 0.1mm

Maandag

  • Max: 32
  • Min: 28
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 32
  • Min: 28
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Side weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Side

Populaire accommodaties in Side

Side Star Beach 9.1
Side
Bekijk
Terrace Elite Resort 8
Side
Bekijk
Side Star Park 8.9
Side
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Side

Ligging van Side

Vliegtijd:
circa 3.75 uur
Transfertijd:
circa 73 minuten