Vakantie Zanzibar Stad

Op vakantie naar Zanzibar Stad? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Zanzibar Stad voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Zanzibar Stad met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Zanzibar Stad. Boek vliegvakanties naar Zanzibar Stad van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Zanzibar Stad aanbiedingen

Zanzibar Stad

Zanzibar Stad is onderverdeeld in een nieuw deel en een oud, dat Stone Town wordt genoemd en bestaat uit kleine steegjes met tal van bezienswaardigheden.

Zanzibar Stad volgens bezoekers

Zanzibar Stad is de hoofdstad van de Tanzaniaanse eilandengroep Zanzibar. Het is tevens de belangrijkste en grootste stad en ligt aan de westkust van het eiland Unguja. Het historische centrum wordt Stone Town genoemd en is sinds het jaar 2000 door UNESCO aangemerkt als werelderfgoed. Bijzonder is dat veel van de gerestaureerde en gerenoveerde huizen aldaar gebouwd zijn van koraalsteen. Dit ‘erg toeristische’ stadsdeel heeft de vorm van een soort schiereiland waar u makkelijk in de kleine steegjes kunt verdwalen. In de belangrijke straat Creek Road die het oude en nieuwe stadsdeel scheidt, is een grote markt met onder meer een vis- en een kipgedeelte. Verdere bezienswaardigheden zijn onder andere de Anglican Church of Christ uit 1887, de haven, de Jamiturituinen, het Arabische Fort, met daarnaast het grootste huis van Zanzibar, het ‘House of Wonders’, de Hamammi Perzische Baden en diverse moskeeën. Een belangrijk museum is gevestigd in het ‘prachtige’ Peoples Palace. U kunt hier zien hoe de sultans leefden. Het is de moeite waard Stone Town met een gids te bezoeken, niet alleen vanwege het verdwalen, maar ook vanwege ‘de vele interessante verhalen over onder andere de slavenhandel’. Het heeft ‘leuke winkeltjes en eettentjes’, maar de stranden zijn ‘niet om over naar huis te schrijven’. Vanuit Stone Town kunt u met een bootje naar Prison Eiland met zijn rijke geschiedenis. Het nationaal museum ligt in het nieuwe stadsdeel van Zanzibar. Hier zijn een collectie kunstvoorwerpen, een historisch overzicht en een natuurhistorisch gedeelte ondergebracht. In de tuin van het museum wonen enkele reuzenschildpadden.

Mogelijkheden in Zanzibar Stad

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Zanzibar Stad

Donderdag

  • Max: 33
  • Min: 26
  • Neerslag: 0.5mm

Vrijdag

  • Max: 33
  • Min: 26
  • Neerslag: 1mm

Zaterdag

  • Max: 33
  • Min: 26
  • Neerslag: 3.5mm

Bekijk de Zanzibar Stad weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Zanzibar Stad

Populaire accommodaties in Zanzibar Stad

Paradise Beach Resort 7.6
Zanzibar Stad
Bekijk
Serena Inn Zanzibar 9
Zanzibar Stad
Bekijk
Park Hyatt Zanzibar 9.8
Zanzibar Stad
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Zanzibar Stad

Ligging van Zanzibar Stad

Vliegtijd:
circa 9.5 uur
Transfertijd:
circa 8 minuten