Vakantie Negombo

Op vakantie naar Negombo? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Negombo voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Negombo met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Negombo. Boek vliegvakanties naar Negombo van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Negombo aanbiedingen

Negombo

Negombo is een toeristische stad in een lagune met mangrovebossen, waar onder meer Nederlandse cultuurresten te bewonderen zijn en u aan het strand kunt vertoeven.

Negombo volgens bezoekers

Negombo is een havenstad aan de westkust van Sri Lanka, zo’n 40 km ten noorden van de hoofdstad Colombo. De vissersplaats is te vinden op zeven kilometer afstand van de belangrijkste internationale luchthaven, in een lagune met mangrovebossen en kokospalmen. Deze toeristisch belangrijke trekpleister werd vanwege de kaneelhandel door de Portugezen gebouwd. De Nederlanders legden er later een ruim 100 kilometer lang kanalennetwerk aan, dat nog steeds in gebruik is. De toeristen noemen het een ‘betrekkelijk rustige, heerlijke en schone’ stad, ‘een mooie plek met vertier en bezienswaardigheden genoeg’. De markten zijn ‘kleurrijk en rommelig’ en het bezoeken van de visafslag, net als de vele tempels en kerken is een ‘must’. Ook op het ‘mooie strand van ‘donker zand’ is het ‘niet druk’, wellicht omdat daar ‘weinig faciliteiten’ zijn. De ‘restaurantkeuze is ruim’, u kunt ‘leuke barretjes’ vinden en de ‘nodige hotels zijn in aanbouw’. Door het toeristische karakter van de stad zijn de ‘souvenirs hier duurder dan elders op het eiland’. Negombo is een toeristische havenstad aan de westkust van Sri Lanka, die beschikt over onder meer een historisch Nederlands netwerk van kanalen, tal van bezienswaardigheden en faciliteiten en een rustig zandstrand.

Mogelijkheden in Negombo

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Negombo

Woensdag

  • Max: 28
  • Min: 27
  • Neerslag: 26.8mm

Donderdag

  • Max: 27
  • Min: 26
  • Neerslag: 27.9mm

Vrijdag

  • Max: 29
  • Min: 26
  • Neerslag: 5.4mm

Bekijk de Negombo weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Negombo

Populaire accommodaties in Negombo

Goldi Sands 7.2
Negombo
Bekijk
Jetwing Blue 8
Negombo
Bekijk
Jetwing Sea 8
Negombo
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Negombo

Ligging van Negombo

Vliegtijd:
circa 12.5 uur
Transfertijd:
circa 15 minuten