Vakantie Philipsburg

Op vakantie naar Philipsburg? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Philipsburg voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Philipsburg met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Philipsburg. Boek vliegvakanties naar Philipsburg van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Philipsburg aanbiedingen

Philipsburg

Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse Sint Maarten, ligt aan een baai met watersportmogelijkheden en is een kleine plaats met een prachtig, wit zandstrand, enkele historische bezienswaardigheden en volop mogelijkheden om tax-free te shoppen.

Philipsburg volgens bezoekers

Philipsburg is de hoofdstad en het commerciële centrum van het Nederlandse gedeelte van het eiland Sint Maarten. De kleine stad ligt heel bijzonder, op een stuk land aan de zuidelijke Great Bay. Deze strook vormt de scheiding tussen de zee en een voormalig zoutmeer. Het zoutmeer wordt nu gebruikt als bouwterrein en vuilnisbelt. Een groot deel van het dagelijks leven in de stad ‘draait om de dagjesmensen van de cruiseschepen’ die in de baai voor anker gaan. Veel van de winkels in de belangrijkste straten gaan dicht, als deze toeristen wegvaren. Frontstreet is een lange straat langs de baai met veel (tax-free) juweliers, mode- en elektronicawinkels. De wat goedkopere winkels met voornamelijk kleding liggen in Backstreet. In Philipsburg zelf is ‘s avonds ‘niets te doen’, maar bij het ‘prachtige, witte’ zandstrand is het ‘gezellig’ met ‘leuke’ barretjes en casino’s. U vindt eetgelegenheden in ‘alle prijsklassen’, waaronder enkele ‘zeer exclusieve restaurants’. Philipsburg ‘heeft gewoon alles’, ook allerlei attracties in en op het water, zoals jetskiën en parasailing. Het houten gerechtsgebouw uit 1793 behoort tot de bezienswaardigheden, net als het historische Fort Amsterdam en Fort Willem. Daarnaast treft u in de stad een dierentuin aan en het Sint Maarten Museum.

Mogelijkheden in Philipsburg

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Nee
Golf
Nee
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Nee

Weersverwachting Philipsburg

Dinsdag

  • Max: 27
  • Min: 25
  • Neerslag: 4mm

Woensdag

  • Max: 25
  • Min: 25
  • Neerslag: 1.9mm

Donderdag

  • Max: 25
  • Min: 24
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Philipsburg weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Philipsburg

Populaire accommodaties in Philipsburg

Holland House Beach 8.1
Philipsburg
Bekijk
Divi Little Bay Beach Resort 7
Philipsburg
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Philipsburg

Ligging van Philipsburg

Vliegtijd:
circa 11 uur
Transfertijd:
circa 15 minuten