Vakantie Cascais

Op vakantie naar Cascais? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Cascais voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Cascais met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Cascais. Boek vliegvakanties naar Cascais van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Cascais aanbiedingen

Cascais

Cascais is een mondaine, maar rustige badplaats met aan baaitjes gelegen kleine stranden, gezellige eet- en drinkgelegenheden en goede uitvalsmogelijkheden.

Cascais volgens bezoekers

De badplaats Cascais ligt circa 30 km ten westen van Lissabon. De stranden zijn zuidelijk georiënteerd en de Portugese koninklijke familie liet hier op een klif in 1870 een kasteel bouwen. Deze plek wordt gezien als de mooiste van de kust. Als gevolg daarvan kreeg het toerisme een sterke boost en trokken veel mensen naar Cascais. Hedentendage beschikt het over alle voorzieningen van een moderne badplaats. Als het weer bij storm minder geschikt is voor een dagje strand, kunt u de Boca de Inferno bezoeken. Bij deze hellemond stort het water zich op indrukwekkende wijze tussen uitgesleten kliffen. Bij het strand Praia do Guincho komen surfers en zeilers graag en de meest westelijke uithoek van het Europese vasteland, Cabo da Roca, biedt een fantastisch panorama. Bezoekers noemen Cascais een ‘kleine, gezellige, mooie en mondaine badplaats’, waar het ‘rustiger is dan in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk’. De pubs en het ‘grote aantal’ restaurants zijn ‘goed’ en ‘met de trein bent u zo in Lissabon, of met de bus in Sintra’. De stranden aan de ‘kleine baaitjes’ zijn ‘niet zo groot’ en sommige liggen ‘wat dicht bij de visafslag, hetgeen te ruiken is’. In het ‘sfeervolle’ vissersdorp is ‘geen massatoerisme’. Het is een ‘prima plek om een aantal dagen te verblijven’ en een ‘aanrader voor wie houdt van natuur en gezelligheid’. De kleine, maar mondaine badplaats Cascais, waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen, beschikt over aan baaitjes gelegen kleine stranden, gezellige en goede eet- en drinkgelegenheden en verbindingen met onder meer Lissabon en Sintra.

Mogelijkheden in Cascais

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Cascais

Maandag

  • Max: 24
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 25
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 24
  • Min: 19
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Cascais weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Cascais

Populaire accommodaties in Cascais

Baia 8
Cascais
Bekijk
Vila Gale Cascais 8
Cascais
Bekijk
Sheraton Cascais Resort 9
Cascais
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Cascais

Ligging van Cascais

Vliegtijd:
circa 3 uur
Transfertijd:
circa 33 minuten