Vakantie Aqaba

Op vakantie naar Aqaba? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Aqaba voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Aqaba met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Aqaba. Boek vliegvakanties naar Aqaba van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Aqaba aanbiedingen

Aqaba

Aqaba is een vrij kleine, drukke badplaats met mooie stranden en een prettig klimaat, die vooral de moeite waard is voor duikers en snorkelaars en niet ver van het vliegveld af ligt.

Aqaba volgens bezoekers

Aqaba is een badplaats aan het noordoosten van de Rode Zee. Op nog geen 5 km van het centrum ligt een luchthaven. Het ‘kleine, drukke’ stadje is een ‘belastingparadijs’ doordat het geen BTW- of accijnsheffing kent. ‘Fijn is dat de mensen niet zo opdringerig zijn als in andere Arabische landen’. Het is volgens de bezoekers een ‘ideale uitvalsbasis voor een strandvakantie’, die gecombineerd kan worden met wat culturele uitstapjes’. De lokale attracties worden gevormd door (een ruïne van) een kasteel, een moskee en een archeologisch museum, maar die ‘stellen weinig voor’. De stranden daarentegen zijn ‘prachtig’, het ‘weer is altijd mooi’ (in de winter nog zo’n 25 °C ) en ‘je kunt er geweldig duiken en snorkelen’. Bovendien is het een ‘leuke plaats om in de vele winkels en marktkramen rond te struinen’. Aqaba is een niet ver van een vliegveld afgelegen badplaats met mooie stranden aan de Rode Zee, waar vooral duikers en snorkelaars aan hun trekken kunnen komen.

Mogelijkheden in Aqaba

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Ja
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Aqaba

Dinsdag

  • Max: 32
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Woensdag

  • Max: 32
  • Min: 21
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 34
  • Min: 22
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Aqaba weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Aqaba

Populaire accommodaties in Aqaba

Bekijk alle accommodaties in Aqaba

Ligging van Aqaba

Vliegtijd:
circa 7 uur
Transfertijd:
circa 12 minuten

Meer Jordanië