Vakantie Gambia

Op vakantie naar Gambia? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Gambia voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Gambia met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Gambia. Boek vliegvakanties naar Gambia van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Gambia aanbiedingen

Gambia

Mensen die voor hun zonvakantie op zoek zijn naar iets anders dan de westerse cultuur, maar niet al te lang willen reizen en geen last van jetlag willen hebben, kunnen kiezen voor het kleine Gambia met zijn mooie stranden en prachtige natuur.

Gambia volgens bezoekers

De Republiek Gambia, in het Engels The Gambia genoemd, ligt in het uiterste westen van Afrika en grenst aan de Atlantische Oceaan. In het 'mooie Bijilo Forest Park zijn veel bijzondere vogels, maar spelen vriendelijke aapjes de hoofdrol', zo laten bezoekers weten. 'Lekker wandelen tussen de vele palmbomen'. U kunt dit en andere parken 'het beste bezoeken na het regenseizoen, dan is alles groen'. De 'kleine hoofdstad Banjul heb je na een dag wel bekeken'. 'Ga naar de toegangspoort, van waar u een leuk uitzicht hebt' en vergeet een bezoek aan de 'kleurrijke Albertmarkt' niet. De 'drukke, gigantische markt in Serrakunde is echter meer de moeite waard, zeker met een lokale gids die van alles kan vertellen over lokale producten en je kan beschermen tegen al te opdringerige verkopers'. Bij Banjul kan de Gambia met een veerboot worden overgestoken, 'tijdens de vaart krijgt u een goed beeld van de dagelijkse bezigheden'. Met de ferry de rivier op, dan een 4x4 jeep door de binnenlanden. Deze 'mooie tocht' voert u naar een 'stukje indrukwekkende geschiedenis': het werelderfgoed James Island, dat getuigt van mensenhandel. 'Het raakt je als je ziet hoe men met Afrikaanse slaven omging'. De steencirkels van Senegambia zijn het bewijs van een oude, welvarende en stabiele cultuur en 'de moeite waard om even voor te stoppen en ook het piepkleine museumpje te bezoeken'. Aan de kust, ook wel Senegambia Strip genoemd, houden verreweg de meeste toeristen zich op. Je kunt 'hier voor een klein bedrag goed eten' en 'heerlijk wandelen langs de prachtige, schone stranden'. De 'zee is voor niet-zwemmers gevaarlijk vanwege de hoge golven'. U vindt hier onder meer badplaatsen zoals Bakau, Kololi en Kotu. De bevolking spreekt Engels, is 'reuze vriendelijk en gastvrij, en het land is 'veilig', wel moet u rekening houden met wat opdringerige straatverkopers. Gambia is 'het Afrika voor beginners' en 'prima voor een heerlijke en goedkope zonvakantie'. 'De mensen zijn niet erg zuinig op hun natuur en milieu; het is onvoldoende schoon en rommelig op straat'. Bovendien is 'buiten de hotels voor kinderen niet veel te beleven'. Maar, 'als je Afrika door een Afrikaanse bril bekijkt heb je de tijd van je leven'.

Mogelijkheden in Gambia

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Nee
Golf
Nee
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Nee

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Gambia

Woensdag

  • Max: 40
  • Min: 22
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 39
  • Min: 23
  • Neerslag: 0mm

Vrijdag

  • Max: 38
  • Min: 22
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Gambia weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Gambia

Ligging van Gambia

Vliegtijd:
circa 6.25 uur