Vakantie Ajaccio

Op vakantie naar Ajaccio? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Ajaccio voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Ajaccio met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Ajaccio. Boek vliegvakanties naar Ajaccio van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Ajaccio aanbiedingen

Ajaccio

Ajaccio is de gezellige hoofdstad van Corsica waar veel aan Napoleon herinnert en u veel gelegenheid heeft om, al dan niet langs strand of boulevard te shoppen en uit eten te gaan.

Ajaccio volgens bezoekers

Ajaccio is niet alleen de grootste, maar ook de hoofdstad van het eiland Corsica. Deze geboortestad van Napoleon Bonaparte ligt aan een baai aan de westkust van het eiland. De ‘verkeersrijke’ stad is ‘levendig en gezellig’, zeker op momenten dat een cruiseschip in de haven ligt. Ajaccio beschikt over ‘veel culturele bezienswaardigheden, ook met betrekking tot de voormalige Franse keizer’. Een voorbeeld daarvan is zijn geboortehuis. U kunt via een rondrit per bus een indruk van de stad krijgen. Daarbij zult u ‘heel wat aantrekkelijke winkeltjes en leuke eetgelegenheden’ zien, een ‘wat smal’ strand en de ‘mooie Boulevard Lantivy’. Verderop aan de baai zijn nog meer stranden te vinden en het achterland bestaat uit ‘prachtige bergen’. Ajaccio is ‘heel geschikt als uitvalsbasis voor het verkennen van Corsica.’ Goklustigen kunnen terecht in het casino. Ajaccio heeft een internationaal vliegveld. Ajaccio is de levendige, gezellige hoofdstad van Corsica en geboorteplaats van Napoleon, waar tal van bezienswaardigheden, aantrekkelijke winkeltjes en leuke eetgelegenheden, een strand en een mooie boulevard te vinden zijn.

Mogelijkheden in Ajaccio

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Ajaccio

Donderdag

  • Max: 14
  • Min: 10
  • Neerslag: 0.9mm

Vrijdag

  • Max: 12
  • Min: 7
  • Neerslag: 14.7mm

Zaterdag

  • Max: 11
  • Min: 6
  • Neerslag: 14.3mm

Bekijk de Ajaccio weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Ajaccio

Ligging van Ajaccio

Vliegtijd:
circa 3.5 uur
Transfertijd:
circa 14 minuten