Vakantie Fujairah

Op vakantie naar Fujairah? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Fujairah voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Fujairah met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Fujairah. Boek vliegvakanties naar Fujairah van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Fujairah aanbiedingen

Fujairah

Fujairah is rustiger en minder heet dan Dubai en heeft prachtige natuur, stranden en cultuur te bieden.

Fujairah volgens bezoekers

Fujairah is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. Het is het enige emiraat dat aan de kust van Oman/Indische Oceaan gelegen is. Het emiraat telt meer dan 90 km kustlijn en is vanwege het rijke onderwaterleven een populaire duikbestemming. Anders dan de andere Emiraten bestaat Fujairah niet grotendeels uit woestijn, maar uit bergen. In het Ain Al Ghamour berggebied zijn warmwaterbronnen gelegen met een temperatuur die kan stijgen tot 60°. De bronnen vormen een populair uitstapje voor toeristen. Interessante bezienswaardigheden zijn het Fujairah Fort, Fujairah Heritage Village en het vissersdorp Badiyah waar belangrijke opgravingen zijn gedaan en de oudste moskee van de Emiraten staat. Het fort en Heritage Village zijn gelegen in het Ain Al Madhab park, ook wel National Park genoemd. Dit is een 50 hectare groot park met onder andere mineraalwaterbaden en een kinderspeelplaats. Een leuk uitstapje is een bezoek aan de markt in Masafi, waar u allerlei plaatselijke producten kunt kopen. Fujairah heeft een meer gematigd klimaat dan Dubai en het is er over het algemeen minder heet en droog. Velen bezoeken het emiraat om de hitte van Dubai tijdelijk te ontvluchten. Wanneer u in Fujairah bent moet u beslist een tocht door het Hajargebergte maken, waar u prachtige oases met palmbomen zult tegenkomen.

Mogelijkheden in Fujairah

Activiteiten

Strand
3/5
Uitgaan
2/5
Restaurants
3/5
Cultuur
4/5
Natuur
5/5
Winkelen
3/5

Voorkeuren

Goedkoop
2/5
Luxe
3/5
Populair
3/5
Rustig
4/5
Kindvriendelijk
3/5
Voorz. mindervaliden
2/5

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Nee
Zeilen
Nee
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Fujairah

Donderdag

  • Max: 28
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Vrijdag

  • Max: 24
  • Min: 15
  • Neerslag: 0mm

Zaterdag

  • Max: 19
  • Min: 13
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Fujairah weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Fujairah

Ligging van Fujairah

Vliegtijd:
circa 6.5 uur
Transfertijd:
circa 122 minuten

Meer Emiraten